Rotterdam City Racing 2017 gaat definitief niet door. Bavaria had interesse om het evenement opnieuw op poten te zetten. De gemeente Rotterdam heeft de organisatie echter laten weten, dat het evenement dit jaar niet door kon gaan vanwege de vele werkzaamheden in het centrum.

Een alternatieve route buiten het centrum bleek niet haalbaar, hiervoor is te weinig interesse bij sponsoren.

Organisator Robert Heilbron van City Racing baalt dat het evenement ook dit jaar niet door gaat in Rotterdam. In het Algemeen Dagblad laat hij weten: Er waren alternatieve locaties, maar die lagen allemaal ver buiten het centrum. Dat maakt het onaantrekkelijk voor onze sponsoren. Bavaria had ook interesse getoond, maar dat gaat nu dus niet door, omdat we het centrum niet kunnen gebruiken.

Ook de komende jaren verwacht City Racing moeilijkheden door de vele wegwerkzaamheden in de Maasstad. Voorlopig komt er dus geen City Racing meer in Rotterdam. zei Heilbron.

De laatste City Race vond in 2014 plaats, Max Verstappen reed toen voor het eerst in de auto van Scuderia Toro Rosso.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.