Daniel Ricciardo kent de Red Bull RB13 nog niet goed genoeg. Red Bull kwam in Australie grofweg één seconde tekort. Ferrari en Mercedes bleken te snel.

Ricciardo laat Crash.net weten: In de eerste vrije training leken we nog redelijk competitief en hielden we zelfs wat achter de hand. Rekening houdende met zaken als het brandstofniveau en de banden, leken we er redelijk goed voor te staan. Als je die factoren in overweging neemt, hebben we van de eerste training naar de kwalificatie relatief gezien echter performance verloren.

Ricciardo geeft toe dat Red Bull de bolide nog niet goed kent en begrijpt:
Hoe dat komt, weten we op het moment niet. Er valt inderdaad nog wat te leren. Ik heb ook gewoon het gevoel, dat we niet genoeg quality time met de auto hebben gehad om deze echt goed te leren kennen. We hebben de wintertests natuurlijk gehad, maar een aantal van die testdagen werden verstoord door allerhande problemen. Van de in totaal acht testdagen, hebben wij maar twee of drie écht goede dagen gehad.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter