Technisch directeur van Ferrari, Ross Brawn, heeft schrik dat de titel alsnog Michael Schumacher zou ontglippen in Japan. De Duitser heeft in de laatste race nog ��n puntje nodig om zijn 6de wereldtitel veilig te stellen. Ondanks deze uitstekende uitgangspositie is Brawn er nog niet gerust in.

Ross Brawn:

“We weten allemaal nog wat er in ‘86 gebeurde met Nigel Mansell. Hij ging de laatste race in met 6 punten voorsprong maar moest opgeven door een klapband en zo de titel afstaan aan Alain Prost.”

“Het zou dramatisch zijn moesten we de titel niet winnen, zeker nu we er zo dichtbij zijn!
Maar de buit is nog niet binnen dus mogen we zeker niet beginnen rekenen. We moeten het laatste weekend gewoon aanpakken zoals alle andere races. Vooral in de strijd om de constructeurstitel zal het nog zwaar worden. Hopelijk is het weer ons goed gezind in Suzuka!”

Michael Schumacher liet al weten ook in de laatste Grand Prix voor de overwinning te gaan en de titel op die manier in de wacht te slepen Ross Brawn zegt dat hun team al het mogelijke zal doen om toch de dubbel te halen na een zwaar seizoen.

Brawn:

“Het zou erg speciaal zijn moest dat lukken. Maar we moeten opletten dat we geen domme dingen doen, we moeten punten scoren!”

Als Ferrari beide titels weer zou winnen, dan is het al de 4de keer op rij voor het Italiaanse team.

 

“Ik weet dat veel mensen eens een ander team het kampioenschap willen zien winnen en ik begrijp dat volkomen.”

vervolgde Brawn.

“Maar er zijn zoveel mensen die ons steunen, en we hadden enkele mooie momenten zoals de race van Michael in Monza. Het zou het dit jaar alleen maar specialer maken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter