Een aantal dagen geleden konden jullie al lezen dat Frank Williams sprak over een verrassing qua rijders in 2004. Desondanks ontkende hij dat Montoya zou vertrekken om bij McLaren in dienst te treden.

De verrassing van Frank hangt waarschijnlijk samen met het Concorde Agreement. Daarin staat dat er minimaal 20 wagens op de grid moeten staan bij een Grand Prix. Dit jaar was dat gelukkig geen probleem, maar dat kan volgend jaar wel eens anders zijn. Er zijn nog altijd zorgen om de financi�le situatie bij zowel Minardi als Jordan. Mocht Minardi of Jordan verdwijnen aan het eind van dit seizoen, dan moeten andere teams een derde wagen aan de start laten verschijnen om te voorkomen dat er minder wagens op de grid staan dan het minimum. Het grote probleem van een derde wagen is echter dat deze geen punten mag scoren volgens het Concorde Agreement. Dit ontmoedigt de teams juist om een derde wagen in te zetten, een derde coureur van een team zou dan voor spek en bonen meerijden. Laten we dus maar hopen dat er volgend jaar gewoon 10 verschillende teams aan de start staan!

De verrassing waar Frank op doelt kan wel eens een derde coureur voor Williams zijn. Voor die positie komt Jacques Villeneuve in aanmerking. De voormalig wereldkampioen is nog steeds onzeker over zijn toekomst in de Formule 1. Een mogelijke terugkeer naar het team waarvoor hij wereldkampioen werd is daarom niet uitgesloten. Als derde coureur dan wel. Maar of Villeneuve wel de motivatie zou kunnen opbrengen om rond te rijden zonder een kans op punten is maar de vraag…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter