Nico Rosberg zag de afgelopen drie races zijn teamgenoot Lewis Hamilton er met de zege vandoor gaan. Ondanks dat hij het de laatste races moest afleggen tegen zijn teamgenoot gaat hij nog steeds aan de leiding in het kampioenschap, en hij wil dat graag zo houden.

Lewis Hamilton viel in Australië al vroeg uit waardoor Rosberg naar de hoogste trede van het podium mocht, maar in Maleisië pakte Hamilton redelijk makkelijk de zege. In Bahrein was het een heel ander verhaal. Een fel gevecht tussen Hamilton en Rosberg, één van het kaliber die we tegenwoordig niet vaak meer zien, bracht Hamilton de zege. Daarna was Hamilton ook in China, na een slechte kwalificatie voor Rosberg, veruit het sterkste.

Rosberg is nog wel koploper in het WK, maar Hamilton lijkt op dit moment toch echt de sterkere van de twee. Rosberg laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat de strijd met vertrouwen tegemoet: Ik was beter op een droge baan, hij op een natte baan. Pole Position wordt heel belangrijk in een gevecht met Lewis. Rosberg heeft daar een punt. De drie pole positions van Hamilton dit seizoen waren alle drie in natte omstandigheden. De enige droge kwalificatie (Bahrein) was prooi voor Rosberg.

Voorlopig is de neerslagkans in Barcelona, waar aankomend weekend de Grote Prijs van Spanje wordt verreden, behoorlijk klein. Aan Rosberg dus de taak om te bewijzen dat hij op het droge asfalt daadwerkelijk de betere is.