Lewis Hamilton wil voorkomen dat ‘Bahrein 2014‘ weer gebeurd. Toen moest de Brit wiel-aan-wiel strijden met zijn teamgenoot Nico Rosberg om de leiding in de race.

Hoewel Hamilton de lans brak voor de fans, wil hij hen niet nog een spannende strijd voorschotelen als het hem aangaat. Sterker, Lewis wil in Spanje op dezelfde manier winnen zoals hij deed in de laatste Grand Prix [China]. Winnen met een ruime marge dus.

Nico zal altijd snel zijn, op welk circuit we ook rijden. , zo zei de Britse wereldkampioen van 2008 tegen Autosport.

Lewis Hamilton onthulde er hard aan te hebben gewerkt om Rosberg op een afstandje achter zich te houden. Dat is in de afgelopen race aardig gelukt, maar op de vraag of hij nu de overhand heeft in het teamduel antwoordde Hamilton: Hij [Rosberg, FR] is nog steeds de leider in het klassement, he?

Het is allemaal psychologie. Goede resultaten kunnen je een ‘boost’ geven, zo besloot de Mercedes-coureur.

Collega Edwin Scholten schreef al dat Rosberg het er niet bij laat zitten. De Duitser met Finse roots ziet zelfs een lichtpuntje qua teamstrijd.

Ik was beter op een droge baan, hij op een natte baan. Starten vanaf P1 wordt heel belangrijk in een gevecht met Lewis. Rosberg heeft daar een punt. De drie pole-positions van Hamilton dit seizoen waren alle drie in natte omstandigheden.

De enige droge kwalificatie [Bahrein] was prooi voor Rosberg. Dat is het psychologische winst voor Rosberg, doch zal Rosberg moeten bewijzen dat hij op het droge asfalt daadwerkelijk de betere is.