De 16-jarige Max Verstappen heeft afgelopen weekend grote indruk gemaakt in de Formule 3. Het talent won de 3e race op de Hockenheim en is daarmee de jongste winnaar in de Formule 3 ooit. Verstappen startte vanaf Pole Position en reed onbedreigd naar de zege. Ook voor race 2 had Verstappen Pole Position maar hij kon hierin vanwege problemen met de versnellingsbak niet van start gaan.

In de race 1 die Verstappen als 4e startte was hij te enthousiast in de 1e bocht waardoor hij in aanraking kwam met een andere deelnemers en moest uitvallen. Verstappen staat nu 5e in het kampioenschap met 53 punten, Esteban Ocon is de leider met 103 punten.

Max Verstappen op Verstappen.nl:
Eerlijk gezegd had ik voorafgaand aan het seizoen niet verwacht races in het Europese Formule 3-kampioenschap te kunnen winnen. Ik kende het team nog niet en had voor ik er tekende er nog niet mee getest. Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar de eerste officiële F3-test ging al erg goed. Ik voelde me comfortabel in de auto en tijdens het eerste raceweekend in Silverstone hebben we onze snelheid laten zien. Dit is mijn eerste jaar in de Europese Formule 3, maar ik doe natuurlijk niet zomaar mee. Ik wil altijd voor de overwinning gaan en zo hoog mogelijk in het kampioenschap te eindigen.

Aankomend weekend rijdt Verstappen op het Zuid Franse stratencircuit van Pau.: De race in Pau zal voor mij de eerste keer op een stratencircuit in een raceauto zijn. Ik heb al eens op een stratencircuit gereden, op Las Vegas, maar dat was met een kart en natuurlijk heel anders. We zullen zien hoe het gaat. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk punten scoren, zeker na dit weekend, om dichter bij Ocon in het kampioenschap te komen. Ik kijk al uit naar Pau.

Voor de liefhebbers is de winnende race van Max hieronder in zijn geheel te bekijken:

By peter