Ron Dennis heeft in een interview met Sky Sports F1 Jenson Button opgeroepen om beter te gaan presteren. Dit plaatst natuurlijk extra druk bij de voormalig wereldkampioen wiens contract bij McLaren afloopt aan het eind van dit seizoen.

Op moment van dit schrijven staat Button 14 punten voor op teamgenoot Kevin Magnussen, die dit seizoen zijn debuut maakt in de koningsklasse. Het staat Dennis niet aan dat een debutant zo goed pas kan houden met de meest ervaren coureur in het veld.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben tevreden over de coureurs, ik geloof dat zij hun best doen. Maar ik denk dat de prestaties van Kevin een wake-up call zijn voor Jenson. Je kan het zo stellen: ‘Geweldig, we hebben met kevin een goede keuze gemaakt’ maar op een andere manier kan je het ook zo stellen: ‘Komaan, Jenson! Je bent een wereldkampioen en als er een ding is wat je op constante basis zou moeten doen is je teamgenoot verslaan’

Wil ik dat hij beter presteert? Natuurlijk wil ik dat! Hij wordt als Grand Prix coureurs uitstekend betaalt. We geven hem op dit moment misschien niet de beste wagen en winnen is helemaal uitgesloten maar ik eis dat hij zijn beste beentje voorzet en dat dat Kevin hem het zo moeilijk mogelijk maakt. Aldus Ron Dennis

Dennis maakte eerder al bekend te wachten tot het later in het jaar om zijn keuzes op het rijdersfront voor 2015 te maken. Daarover heeft Dennis hetvolgende antwoord klaar: We willen winnen en we hopen dat de beste beschikbare coureurs in het veld daarom graag voor ons willen rijden, het sleutelwoord in die filosofie is natuurlijk ‘beschikbaar’ want sommige mensen hebben een contract en wij willen die respecteren.

Wat het preciese doel is van deze woorden van Dennis mag je zelf opmaken! Laat van je horen op het leukste forum van de lage landen! Een account aamaken is volledig gratis!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!