Zoals we jullie vorige week vrijdag al konden melden lijkt de verkoop van het Caterham F1 Team zo goed als rond en volgens Autosport zouden we nog voor de Britse Grand Prix weten wie de Brits-Maleisische formatie zal overkopen van Tony Fernandes.

De geruchtenmolen vloog vorige vrijdag in volle vaart en al snel vlogen de namen in het rond: BMW, Mclaren/Honda B-Team en zelfs Briatore werd van onder het stof gehaald. Autosport meldt dat Collin Kolles wel degelijk gesprekken had met Tony Fernandes, ondanks zijn ‘involvement’ met het Roemeens F1 project “Forza Rossa” en dat er nog twee anderen geïnteresseerden waren. Wie van deze drie als winnaar uit de bus is gekomen kan men bij Autosport nog niet vertellen maar Adam Cooper, de F1 Journalist die vorige vrijdag al wat details kon berichten komt nu met met meer materiaal op de proppen.

Cooper meldt dat het zou gaan om een Een Zwitsers/Midden-Oosters consortium met linken naar Dubai. De deal zou op de poten gezet zijn door een voormalige F1-Insider die aan deze deal een rol overhoudt als adviseur binnen het team. Tevens zou er dit jaar al een nieuwe teambaas en technische staff aangesteld worden om het tij te keren voor 2014 en een basis te leggen voor 2015. Tony Fernandes zou eigenaar blijven van het Caterham Cars, het moto 2 team en het GP2 team, wat erop zou duiden dat hij er niet is in geslaagd om het merk in zijn geheel te verkopen.

Zoals jullie wel kunnen lezen, de onduidelijkheid blijft heersen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!