Aanstaande zondag is het zover, de Masters zullen opnieuw plaats vinden op het circuit van Zandvoort. Maar liefst 5 Nederlanders zullen aan de start staan waaronder Indy Dontje.

Indy debuteerde dit jaar in het Duits Formule 3-kampioenschap en pakte onlangs zijn eerste zege. GPPits.net kreeg de kans om met Peter Gloudemans en Franky Rein op de nieuwe buitenkartbaan in Lelystad tegen Indy Dontje te racen.

Indy Dontje is mede-eigenaar van de kartbaan die vorig jaar geheel vernieuwd is. Uiteraard was Indy zelf de snelste man op het circuit. Indy laat weten:
Ik kijk enorm uit naar de Masters. Ik heb pas één race gereden op Zandvoort dus ik weet echt niet wat ik moet verwachten. Gelukkig rijdt ik voor mijn eigen team Lotus-Motopark. De laatste tijd gaat het heel goed. We rijden op Zandvoort met Kumho banden, dat zijn andere banden dan waar ik normaal op rijdt. Dat wordt wennen. Ik weet dus echt niet waar ik zal staan. Het is wel gaaf om tegen Max Verstappen en voor je thuispubliek te mogen te rijden.

Ondertussen is de coureur en HBO-student ook druk met de kartbaan in Lelystad.
Vorig jaar is de kartbaan geheel vernieuwd en we hebben nu nieuwe karts. We proberen wat op te bouwen. Alles is geheel vernieuwd. Het begint aardig te lopen, afgelopen zondag was er een race waaraan 20 teams deelnamen. In Zandvoort zullen we tijdens de Masters ook met kleine kartbaan staan voor kinderen. Hier kunnen de kinderen gratis rijden. We doen dit om de kartsport in Nederland te promoten.

Wij van GPPits.net kunnen de kartbaan van harte aanbevelen. Indy was een prima gastheer en het circuit is niet alleen uitdagend, het ligt er ook in topconditie bij. Mijn collega Franky Rein heb ik uiteindelijk maar laten winnen, uiteraard had hij daarvoor wel extra zachte banden nodig…

Ook eens karten in Lelystad? Kijk dan op http://www.kartcentrum-lelystad.nl/


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter