Ooit was Kamui Kobayashi de publiekslieveling van zowel de fans als de neutrale toeschouwer. Maar helaas reed Kamui voor een armlastig team, dus ruilde Sauber de Japanner in voor Mexicaanse centjes en Esteban ‘Guti’ Gutierrez.

Kobayashi vond emplooi bij Ferrari en mocht tevens demo’s verzorgen met de F1-auto van het rode team. Niet dat dat altijd goed afliep.

Maar het racestoeltje in de sport bleef lonken, dus verliet hij een goedbetaalde job bij Ferrari voor een onzeker bestaan in de marge. Die marge is nu echt marginaal geworden, nu blijkt dat Caterham is verkocht aan een partij uit Dubai en dat teambaas Cyril Abiteboul zou terugkeren naar Renault Sport F1 om aan de slag te gaan in de motorfabriek te Viry. Dat laatst zou op verzoek van Red Bull Racing gebeuren?

Dat Tony Fernandes zijn handen van het team heeft getrokken, lijkt evident.

Eerder deze week sloot Fernandes zijn twitter-account af, maar liet hij in zijn laatste tweet de volgende hint achter: F1 heeft niet gewerkt, maar ik hou van Caterham Cars. Fernandes had begin dit jaar al gewaarschuwd dat zijn team resultaten moest boeken. En toen kwam Monaco 2014…

Kobayashi zegt er niet veel aan te kunnen doen. De man kan inderdaad niet zomaar een koffer met geld tevoorschijn toveren, maar lijkt te vergeten dat hij zelf koos voor de avontuur bij Caterham?

Caterham zit financieel krap, maar ik kan alleen maar mijn best blijven doen door mij louter te richten op mijn werk. Natuurlijk wil ik vechten voor de punten, in plaats van vijf of vier seconden achter de top te zitten. Ik vind het heel moeilijk dat we zover achterop zijn geraakt., aldus een weifelende Kamui.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!