Manor F1-coureur Roberto Merhi wil dit jaar betaald worden om te racen. De Spanjaard reed dit seizoen voor het Manor F1 team in de hoogste klasse van de autosport.

Hij kreeg geen loon van het team en hij bengelde een heel seizoen achteraan de grid in een ondermaatse auto.

Merhi moest tijdens vijf races zijn stuur afgeven aan Amerikaan Alexander Rossi. Mijn doel is om professioneel autosport coureur te zijn. Ik wil racen in een klasse waar je jezelf geen zorgen hoeft te maken of je de volgende race nog wel een zitje zal hebben, zei Merhi tegenover Motorsport.com.

Merhi die ook twee jaar in de DTM reed voor Mercedes legt zijn focus toch op de Formule-auto’s. Ik denk dat ik thuis hoor in de single-seaters, niet in iets met een dak boven mijn hoofd.

Momenteel ben ik alle opties aan het afwegen wat ik kan doen volgend jaar. Er zijn een paar aanbiedingen binnen de Formule 1, maar ook daarbuiten liggen mogelijkheden aldus Merhi.

Na zijn seizoen als racepiloot bij Manor denkt de Spanjaard ook na over een rol als test- en reservecoureur maar dan enkel bij een topteam. Als het een heel goed team is kan dat een mooie oplossing zijn. Want bij een topteam zijn er meer mogelijkheden, je hebt een simulator om te testen en je kunt met verschillende auto’s rijden. Naar andere exoten als de Formule-E bijvoorbeeld heb ik nog niet gezien.

Ik denk dat de meeste rijders daar niet betaald worden om te racen. Dat is geen optie voor mij Met alle zitjes die al verdeeld zijn bij de meeste teams lijkt het erop dat Merhi de F1 via de achterdeur zal verlaten.

Er is geen ‘betaald’ plaatsje meer over op de startgrid en bij Manor moet ongetwijfeld budget mee gebracht worden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!