Susie Wolff lanceert bij de Autosport International Show van volgende week een initiatief om meer vrouwen te bewegen om aan autosport te doen. Zelf heeft de Schotse eind vorig jaar haar helm aan de wilgen gehangen, nadat ze zich realiseerde dat ze haar droom om in de Formule 1 te racen niet zou verwezenlijken.

Nu wil ze de weg plaveien voor meer vrouwelijke coureurs. Wolff legt aan Autosport uit: Toen ik besloot om mijn carrière te beëindigen wist ik al dat ik iets terug wilde geven. Ik belde Rob Jones, directeur van de Motor Sports Association, en hij deelde mijn enthousiasme en passie. We hebben snel een team samen gesteld en presenteren onze plannen bij de Autosport International Show. In onze sport gaat het puur om performance, geslacht is irrelevant. De mogelijkheden zijn er wel. Ons doel is om vrouwelijke talenten te inspireren om de diversiteit in de autosport te waarborgen voor de toekomst.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!