Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is er zeker van dat zijn team in 2016 opnieuw een forse stap voorwaarts zal maken. De Scuderia eindigde het Wereldkampioenschap van 2015 als tweede bij de constructeurs en het team hoopt dit jaar na twee seizoenen eindelijk de strijd om de wereldtitel aan te kunnen gaan met Mercedes.

Räikkönen weet dat dat een uitdaging van formaat zal zijn, maar heeft vertrouwen in een sterk seizoen.Hoe je er ook naar kijkt, het team is nu veel sterker dan een jaar geleden, zegt de 36-jarige Fin,

het doel is altijd om vooraan te staan en Mercedes is de laatste jaren steeds heel sterk geweest. Iedereen probeert hen te verslaan. Of dat gaat lukken? We hopen het in ieder geval wel. We zullen moeten afwachten tot we de auto’s op het circuit hebben in een test en de eerste paar races dan zullen we echt zien waar we staan.

Er wordt heel veel werk verzet in de fabriek, cijfers doorgerekend enzovoort, maar het is nooit hetzelfde als wanneer we echt het circuit op gaan. Dan kunnen we het behoorlijk goed bepalen, of het heel snel voelen, na een paar ronden, of het een goede is of een niet zo goede. Ik weet zeker dat we een sterk pakket zullen hebben besluit Kimi.

Maar of het sterk genoeg is? De tijd zal het leren.

pic. john goedendorp


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!