Dat het niet goed gaat bij het Formule 1-team van Sir Frank Williams, is nog heel zachtjes uitgedrukt. Maar na het onvrijwillig vertrek van technisch directeur Paddy Lowe dreigt er opnieuw een offer te worden gemaakt…

Het gerucht gaat dat het Britse team coureur Robert Kubica aan de kant willen schuiven en de Pool willen vervangen door Nicolas Latifi.

Dat schrijft de Canadese krant Le Journal de Montreal. We hebben vernomen dat het bij het Britse team tijd is voor een grote verandering. Blijkbaar staat er in het contract van Kubica een clausule dat hij tijdens het seizoen vervangen kan worden.

Nu kunnen we dit met een flinke korrel zout nemen, want de 23-jarige Latifi is niet geheel toevallig ook een Canadees. Het zou niet de eerste keer zijn dat een coureur door de media uit zijn land in een Formule 1-auto wordt geschreven.

Maar er is meer aan de hand.

Robert Kubica lijkt niet te kunnen presteren. De Pool vroeg zich af of hij wel hetzelfde chassis als teamgenoot George Russell had en meende zelfs in een langzamere auto te zitten.

Voor de Grand Prix van Barcelona liet het team de twee coureurs van chassis switchen. Ondanks die wisseling was Russell nog steeds sneller dan Kubica. Robert claimde dat hij nog steeds tegen hetzelfde technisch probleem aan zou lopen.

En daar houden teams niet zo van; coureurs die constant wijzen naar de auto wanneer ze niet presteren…

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.