Het is al een tijdje duidelijk dat Pierre Gasly wél een talent is, maar dat hij eigenlijk nog niet goed genoeg is voor de RB15. En dan komt een coureur van buiten de Red Bull-talentpool in beeld…

Red Bull aast op Nico Hulkenberg om naast Max Verstappen voor Red Bull Racing te rijden, zo meldde Motorsport Italia, toch niet bekend als brenger van totale onzin.

De opleiding van Red Bull Racing heeft geen vers bloed dat klaar is om in te stappen naast Max Verstappen. Alex Albon doet het wel goed, maar is nog te onervaren. Daniil Kvyat is nu te wisselvallig en mag blij zijn dat hij dit jaar weer in de Toro Rosso mag rijden.

Dus het is niet voor de hand liggend dat Helmut Marko hem weer in de Red Bull laat stappen.

Met het aantrekken van Nico Hulkenberg zou Red Bull Racing twee vliegen in een klap slaan. Niet alleen hebben ze een coureur van het kaliber Daniel Ricciardo in een van hun auto’s zitten, maar ze pakken Renault ook terug.

De Fransen kaapten de Australiër vorig jaar weg bij de ploeg uit Milton Keynes.

Zo grapte teambaas Cyril Abiteboul vorig jaar tegen Christian Horner: Nu heb je niet alleen een motor nodig [Renault had het contract met RBR opgezegd, FR], maar ook een coureur.

Horner reageerde messcherp: Je hebt nu wel een coureur, maar heb je nog wel geld om in ontwikkeling te steken?

Red Bull en Renault lijken voorlopig nog niet klaar met moddergooien…

Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!