Smeult er iets bij het team van Red Bull Racing?

Aanleiding zou het weigerachtige gedrag van de huidige wereldkampioen Sebastian Vettel zijn. Tot twee keer toe kreeg de Duitser een teamorder, en tweemaal zou hij dat naast zich neer hebben gelegd.

In China reageerde Vettel zelfs met een Tough luck, toen hem werd opgedragen om Daniel voorbij te laten. Het heeft even geduurd, maar Daniel Riccardo liet tussen de regels door blijken dat hij niet blij was met het gedrag van zijn teamgenoot Vettel.

De jonge Australiër die 3-1 voorstaat in het onderlinge teamduel, verklaarde dat een teamorder altijd zou moeten worden opgevolgd. Hoe frustrerend dat ook moge zijn., aldus Ricciardo. Er wordt in het team veel gepraat over verschillende scenario’s en strategieën en daar horen teamorders ook bij., aldus Ricciardo tegenover The West Australian newspaper.

Het kan inderdaad voorkomen dat een teamorder onnodig of overdreven lijkt. Dan kan er ruimte zijn voor een gevecht tussen teamgenoten. Maar de jongens in de pits doen de gehele race niets anders dan rekenen. En als zij vindend dat er een teamorder moet worden uitgevaardigd, moet dat worden gerespecteerd., zo besloot de vervanger van Mark Webber.