Het was al lang een publiek geheim, maar vandaag is bekend gemaakt wie de nieuwe technisch directeur van Williams wordt.

Uiteraard hebben we het over Paddy Lowe, de gewezen TD van Mercedes. Aanvankelijk gold er een concurrentiebeding, maar na twee maanden werd dat plots opgeheven.

De officiële functie van Lowe bij Williams is Chief Technical Officer, wat inhoudt dat hij het technische gedeelte van het team tot ontwikkeling moet brengen. Bovendien treedt Lowe toe tot de Raad van Bestuur en wordt hij aandeelhouder van Williams.

Hiermee is de cirkel weer rond voor Paddy?

Immers begon in 1987 zijn Formule 1-carrière bij het team van Sir Frank Williams. Vervolgens ging hij aan de slag bij McLaren, waar hij liefst 20 jaar zou blijven. In de 30 jaar dat Lowe actief is in de Formule 1 heeft hij met zijn werkgevers 158 overwinningen, zeven rijderstitels en vijf constructeurstitels gewonnen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!