Williams leek haar snelheid te hebben hervonden tijdens de wintertest, maar hoofd-engineer Rob Smedley verklapte waarom de FW40 zo snel was.

Met name Felipe Massa was snel in de nieuwe auto en reed op 8 maart de tweede snelste tijd, wat de nodige wenkbrauwen deed fronzen.

We maken niet nog een keer de fout om met een halfvolle tank te rijden en dan te gaan berekenen hoe snel we vlak voor het tanken zouden kunnen zijn, legt Smedley uit, doelend op de nu dus zeer lichte auto’s.

Het fundament is uitstekend en we kunnen daar mooi op verder bouwen. We konden ons programma afwerken en hoefden nauwelijks storingen of andere problemen op te lossen.”, aldus de Brit.

Dat was natuurlijk exclusief de brokken die debutant Lance Stroll maakte.

In zijn eerste dagen liet Stroll een weinig positieve indruk achter en zorgde hij voor flink wat schade. De privéjet van zijn vader vloog enkele malen van Engeland naar Barcelona om reserve-onderdelen te vervoeren.

De jonge Canadees kwam op 10 maart weer in actie en deed het met 132 rondjes een stuk beter.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!