Sinds de komst van Max Verstappen in de Formule 1 is het aantal Formule 1-boeken wat verschijnt ook ongekend hoog. Zo zijn er alleen al van de onofficiële biografie van Max Verstappen meerdere versies gepubliceerd!

Het boek “de monteur” van Marc Priestley werd internationaal al heel goed verkocht en is nu ook in het Nederlands vertaald. In diverse landen haalde behoorde het boek zelfs bij de bestsellers. En dat is niet voor niets, het boek is uniek in zijn soort en voegt veel toe aan het aanbod van bestaande Formule 1-boeken.

Vaak gaan de boeken over de supersterren, de coureurs of teams. Dit boek is door een ex-monteur geschreven, Marc Priestley. Priestley werkte in de goede jaren bij McLaren, het team was zo’n 10 jaar geleden nog een echt topteam. Priestley werkte zich bij McLaren op tot de pit-crew en behaalde met Lewis Hamilton de wereldtitel Formule 1. In he boek beschrijft Priestley zijn jaren bij McLaren van binnenuit. En in de jaren gebeurde nogal wat, zo kwam Lewis Hamilton bij het team en raakte McLaren betrokken in “spy-gate”. Wat ook echt interesant is dat Priestley de goede jaren bij McLaren meemaakte, de jaren met Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton.

Priestley beschrijft in het boek hoe hij verliefd werd op de Formule 1 en werd aangenomen bij McLaren. Vervolgens werkte hij zich op van testteam tot monteur van het raceteam. Daarnaast beschrijft Priestley ook wat er buiten het circuit gebeurde, wilde feesten met onder andere Michael Schumacher met veel drank, vrouwen, en baldadigheid. Iets wat de TV-kijker thuis dus niet ziet.

In de begin jaren van het team werkte Priestley met Kimi Raikkonen. Later begon binnen het team de tweestrijd tussen Fernando Alonso en coming-man Lewis Hamilton. Priestley maakte het van binnenuit mee en beschrijft dit in zijn boek. Hierdoor krijgt de lezer een unieke inkijk.
Al met al is de “de monteur” een uniek verhaal met voor de Formule 1 fan een unieke inkijk in de pitsstraat. Een aanrader!


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter