Het Franse Renault kende vorige jaar een dramatisch seizoen. Al vanaf de wintertest bleek het krachtbron gewoon niet goed genoeg te zijn.

De klanten, Red Bull voorop, begonnen flink te morren waarna er een poging tot een inhaalslag werd gedaan. Altijd een zeer moeilijke taak, want een achterstand loop je tegenwoordig niet zomaar meer in.

Renault verloor Lotus aan Mercedes, terwijl de toekomst van Caterham nog altijd in het duister is gehuld. Het verlies van Lotus kwam de Fransen naar eigen zeggen goed uit, want nu kon men zich meer richten op haar ‘fabrieksteam’, de renstal van energiedrankjesfabrikant Mateschitz. Red Bull zou zelfs hebben aangedrongen op het aantrekken van voormalig Caterham-baas Cyril Abiteboul als technische man voor de motorenleverancier.

Nu wil de autofabrikant in 2015 minstens vijf maal zegevieren, een opmerkelijke uitspraak aangezien in het teleurstellend seizoen 2014 drie overwinningen met een Renault-motor werden behaald.

En dan zijn die drie overwinningen er allemaal dankzij Daniel Ricciardo in zijn Red Bull tot stand gekomen en op momenten dat de mensen achter Mercedes enkele steken liet vallen.

Het is trouwens ook maar afwachten wat Lotus kan uitvoeren met de Mercedes motor in de monocoque gemonteerd, want wellicht hebben Renault en Red Bull er een stevige concurrent bij aangezien de Mercedes ook in 2015 de dominante krachtbron lijkt te zijn.

Maar binnen het ambitieuze Renault verwacht men wel dat de kloof met Mercedes voor een groot deel gedicht zal worden en dat moet dus vijf overwinningen opleveren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!