Carlin heeft zijn GP2 lineup rondgemaakt. Naast Colombiaan Julián Leal zal dit seizoen Lotus-protegé Marco Sörensen een auto voor de Engelse renstal besturen.

De 24-jarige Deen combineerde vorig jaar een seizoen World Series by Renault bij Tech1 met een half seizoen GP2 voor MP Motorsport. Ik ben verheugd dit seizoen voor Carlin uit te komen. Het team heeft een goede reputatie en ik had het gevoel nog niet klaar te zijn met deze klasse. Samen kunnen we ons op topresultaten focussen. We werken hard naar de start van het seizoen en de eerste tests in Abu Dhabi. (nb: die tests zijn van 9 tot 11 Maart)

Teambaas Trevor Carlin kwam met de volgende verklaring: Marco is zonder twijfel een snelle coureur en in de juiste omstandigheden zullen we hem zien opbloeien. Ik ben verheugd dat Lotus F1 en Marco’s sponsoren er vertrouwen in hebben dat we kunnen helpen zijn carrière naar een hoger plan te tillen.

Sörensen heeft er drie jaar World Series by Renault en een half seizoen GP2 opzitten. Mij viel het altijd op dat hij in zijn eerste twee seizoenen goed mee kon komen met snelle mannen als Kevin Magnussen, Robin Frijns en Jules Bianchi, maar dat hij ook veel pech kende. Het ergste was een soort vloek op de eerste plaats in 2012; in Aragon, Moskou en Silverstone viel hij in leidende positie uit en in Hongarije werd hij 2e nadat een kapotte uitlaat hem snelheid deed verliezen.

Zijn laatste seizoen viel hij eigenlijk nauwelijks meer op, behalve met een akelige klapper in de seizoensopener in Monza, waar hij ondersteboven over het wegdek schoof. Ook in de GP2 ging het nog niet helemaal van een leien dakje, maar hij haalde in Rusland wel de overwinning in de sprintrace op.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!