Er wordt extra hard gewerkt in Milton Keynes aangezien Red Bull Racing enigszins achter loopt op schema met de RB11. Aankomend weekend start de eerste testweek in Jerez, maar het scheurmonster van Red Bull is nog niet klaar.

Teambaas Christian Horner bevestigt dat er ontzettend hard gewerkt wordt om de auto klaar te krijgen voor Jerez. Onze auto is nog niet klaar. We werken momenteel keihard om de wagen in elkaar te zetten, aldus teambaas Horner.

Horner spreekt daarnaast van de kortste productieperiode die hij in tien jaar heeft meegemaakt. Er is nog genoeg te doen tot zondag, maar het is ongelooflijk wat ons team heeft klaar gespeeld tot nu toe, vertelt Horner aan Autosport.

Vorig jaar verliep de eerste testweek van Red Bull ook niet naar behoren. Na vier rondjes ontstond er brand en zat de eerste wintertest voor de Stieren er al op. Dit scenario wil men dit jaar als vanzelfsprekend voorkomen. Door zolang door te werken aan de RB11 hoopt het team goedbeslagen ten ijs te komen in Jerez.

Hoewel men dus niet helemaal op schema ligt, meent Horner dat men wel op het juiste pad zit. Dit off-season is veel productiever geweest ten opzichte van de vorige winter. We zijn bezig aan een indrukwekkend off-season. Kijkend naar de korte bouwtijd en het ontwerpersteam dat alle deadlines heeft gehaald kan ik niets anders zeggen als indrukwekkend, aldus Christian Horner.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!