Volgens Autosport wil Renault gaan samenwerken met BP. Renault wil een deal waarbij een nauwe samenwerking ontstaat en die is geïnspireerd door Mercedes en Petronas.

Renault werkte tot nu toe samen met Total. Naast Renault wil ook McLaren met BP samenwerken. De technische samenwerking tussen BP en Renault zou wel groter worden opgezet dan die met McLaren.

Een van de belangrijkste aspecten van het succes van Mercedes is Petronas, zegt Cytil Abiteboul van Renault. Petronas zijn heel erg toegewijd aan de sport, financieel en technisch. Dat hebben wij ook nodig. We hebben wel wat te bieden. We zijn de grootste fabrikant in de Formule 1 wat de verkoop van straatauto’s betreft. Dat is ongetwijfeld heel interessant voor welk oliebedrijf dan ook.

Volgens ingewijden wil Renault met BP een deal maken waarbij nieuwe auto’s van Renault, Dacia, Lada en Nissan hun eerste tank hebben volgetankt met benzine van BP.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter