De manager van Robert Kubica, de Italiaan Alessandor Alunni Bravi, en Nico Rosberg hebben Williams aangeboden om de eerste zeven Grand Prix een miljoen Dollar aan sponsorgeld per race te betalen. Voor de achtste Grand-Prix, die van Frankrijk, zou Williams dan voor Sergey Sirotkin kunnen kiezen.

De deal met Sirotkin lijkt gecompliceerder dan gedacht. De geldschieter van de coureur uit Moskou, Boris Rotenberg, is nauw bevriend met Vladimir Poetin. In Amerika staat Rotenberg op de sanctielijst, in Europa niet. Voor Williams zou dit een belemmering kunnen zijn.

Inmiddels wordt er volgens diverse media ook getwijfeld aan de bewering van Rotenberg dat zijn protegé Sergey Sirotkin sneller dan Kubica zou zijn geweest in Abu Dhabi. Volgens ingewijden zou het Williams om het geld gaan en door te melden dat Sirotkin sneller was dan Kubica zou het team deze bewering ontkrachten.

Wat wel zeker is dat Williams op zijn vroegst in januari pas een keuze maakt. Een begrijpelijke keuze want Williams legt zo de druk bij zowel Sirotkin als Kubica, beide coureurs zullen proberen om zoveel mogelijk sponsorgeld bijeen te krijgen.

Kubica lijkt gesteund te worden door de Poolse lotto maar ook door de investeringsmaatschappij CVC Capital dat in Polen in diverse bedrijven grote belangen heeft opgebouwd. Zo heeft CVC Capital in een van de grootste supermarktketens in Polen een aanzienlijk belang. Dankzij de sponsoring kan Kubica voor deze bedrijven als uithangbord worden gebruikt. De enige Poolse Grand Prix winnaar is in eigen land nog altijd zeer populair.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.