De Renault coureurs, Fernando Alonso, Jarno Trulli en Franck Montagny, vlogen eind vorige week naar Malindi. Doel: lichaam en geest trainen.

Deze trainingsweek is een soort traditie geworden bij Renault. Iedere winter gaan de rijders naar Flavio Briatore’s huis in Kenya. De trainers van Renault zijn daar uiteraard ook bij: Edoardo en Fabrizio. Onder het wakend oog van Flavio ondergaan de rijders diverse conditie tests en trainen hard: hardlopen, werken met gewichten, mountain biken, tennis en zwemmen.

Jarno:

“De omstandigheden zijn over het algemeen perfect gedurende deze tijd van het jaar. Verder is het prettig vertoeven in Flavio’s huis “Lion in the Sun.” Zo’n week samen is altijd iets om aan terug te denken, zeker als het in Europa maar rond de vijf graden is !”

Fernando:

“We doen niet zomaar wat als we trainen, ga daar maar van uit: de trainers hebben een hard programma voor ons. Maar we kunnen altijd wel wat ontspannen, bijvoorbeeld wanneer het te warm wordt. Dan kunnen we wat op adem komen en ook wat lol maken.”

Verder is zo’n week ook goed om de teamgeest te versterken.

“Tijdens het seizoen ren je altijd van de ene naar de andere vergadering en heb je de stress om alles op tijd klaar te hebben voor een race of wat dan ook.”

Legt Flavio uit.

“Hier hebben we de tijd, kunnen we over van alles en nog wat praten en kunnen we elkaar begrijpen. Alle coureurs waar ik mee gewerkt heb, komen hier. Het is een week van hard trainen, maar het helpt de rijders ook zelfvertrouwen te kweken. Dit jaar is Franck Montagny de eerste keer bij ons. Zodoende kan hij de andere coureurs goed leren kennen en zo kan hij zich makkelijker inleven in ons team.”

Eind van deze week vliegen ze terug. De rijders brengen de feestdagen bij hun families door, voordat ze weer hun helmen op kunnen zetten en hun overalls aan kunnen trekken, voor de eerste tests in het nieuwe seizoen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter