Slecht nieuws voor Renault en de afnemers van haar motoren.

Omdat de betrouwbaarheid in het geding is, heeft het Franse automerk tot nader order alle updates uitgesteld.

Renault worstelt momenteel met de MGU-K. De nieuwe MGU-K is dus uitgesteld tot een nog nader te bepalen tijdstip.

Dit is slecht nieuws voor met name Red Bull dat haar ogen gericht weet op Ferrari. In Spanje waren de Italianen een makkelijk prooi voor de racende energiedrankjesfabrikant.

Maar stilstand is achteruitgang. Nu Red Bull op motorisch gebied een veer moet laten, kan Ferrari weer uitlopen op het Brits-Oostenrijks team.

Remi Taffin van Renault Sport vertelt aan Motorsport.com; Het grootste probleem is het gewicht van de MGU-K. We kunnen het makkelijk lichter maken, maar dat komt de betrouwbaarheid in gevaar. We hebben dus meer tijd nodig voor een goede oplossing voor dit probleem.

Taffin onthulde ook dat de extra race dit jaar effect heeft op wanneer er upgrades worden uitgerold.

Motorleveranciers moeten hun updates daardoor heel precies plannen, want een noodzakelijke extra update kan resulteren in een penalty.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!