Het is een publiek geheim dat Lance Stroll dankzij een hoop centjes in de Formule 1 is gekomen.

Vorig jaar pakte dat goed uit; Lance scoorde in zijn eerste thuisrace met een P9 zijn eerste WK-punten, terwijl er in Bakoe 2017 er zelfs een podium in zat.

Maar dat was vorig jaar met een goede auto. Daar is in 2018 geen sprake van.

De vader van Lance, tevens de man achter het succes van Tommy Hilfiger, had daar een hoop over te zeggen tegenover Autosport. De miljardair liet zijn gedachte over de huidige situatie van Williams.

Hoewel Lawrence Stroll toegaf dat hij onprettig werd verrast door het povere seizoensstart, vertelt hij nog niet op zoek te zijn naar alternatieven. Volgens hem is dat helemaal niet nodig, omdat Williams wel degelijk de capaciteiten heeft om terug te keren naar de top van het middenveld.

De Canadees zou graag zien dat Williams meer met Mercedes samen werkt. Stroll senior doelt hierbij op een samenwerkingsverband, zoals Ferrari en Haas dat hebben. En kijk hoe snel de Haas F1 is, vooral in handen van Magnussen.

Maar een dergelijk scenario zou te zeer tegen de filosofie van privateer Williams kunnen gaan.

De Britten zijn gehecht aan hun vrijheid, maar zijn ze dat ook als dat ten koste gaat van het voortbestaan van het team?


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!