Adrian Newey is een man die van uitdagingen houdt. Daarmee is de Britse topontwerper op zijn plek bij het team van Red Bull Racing.

Maar de recentste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving qua aerodynamica bieden Newey veel meer dan een uitdaging.

Newey zal zich niet veel bezig houden met het ontwerp voor de RB15. Toch bezorgt de auto de succesvolle ontwerper na al veel hoofdpijn. Vanwege de nieuwe regels voor de voorvleugel moet Red Bull een geheel nieuwe wagen gaan bouwen.

Volgens de designer is het een slechte zaak voor de Formule 1. Aldus de Brit tegenover Globo Esporte. Het zijn niet alleen de vleugels, maar je hele wagen is hierop afgestemd., zo sprak een onthutste Newey.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!