Gisteren bouwde Renault de allereerste R24. Hiermee kwam meteen een eind aan het eerste stadium van het seizoen: ontwerpen. Het testen van de nieuwe bolide volgt snel.

Overal lachende gezichten in de fabriek te Enstone. Tegen het einde van de middag hadden de ingenieurs de klus geklaard: het chassis van de R24-01, compleet met de nieuwe RS24 V10 motor, was compleet.

“Gisteren waren we eindelijk klaar met de R24-01, “ bevestigde technisch directeur Bob Bell. “We hadden geen problemen en we zijn heel tevreden met de resultaten. Dit is natuurlijk slechts een begin. Volgende week starten we met het testen: op 20 januari met Jarno Trulli. Later in de week komt ook Fernando Alonso in actie. “

Renault stelt haar nieuwe wagen officieel voor op 29 januari in Palermo. Voor een verslag en foto’s kan u terecht op deze site.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter