Volgende week begint ook het team van Jordan met het testen voor het seizoen 2004. Bas Leinders zal ��n van de wagens gedurende twee dagen besturen. Vandaag zou Leinders naar Silverstone afreizen om er een zitje te passen voor zijn test. Leinders zou 300.000 Euro moeten neertellen voor deze test.

Voor de sympatieke Belg, die al enkele seizoenen probeert om de deur naar de F1 open te beuken, is het een unieke kans om te laten zien over welk een uitzonderlijk talent hij beschikt.

Helaas is de nieuwe Jordan EJ14 nog niet klaar, zodat hij moet rijden in de Jordan van vorig seizoen. Maar hij zou wel kunnen beschikken over nieuwe motoren en over nieuwe banden.

Waarschijnlijk maakt Bas niet veel kans om een zitje voor het seizoen 2004 te bemachtigen, maar hij zou wel eens in aanmerking kunnen komen om als derde rijder aan de slag te gaan bij Jordan. Veel zal afhangen van de resultaten tijdens de test en uiteraard over het geld dat hij daarvoor op tafel zou kunnen leggen. Een volledig seizoen zou minstens 3 miljoen dollaar moeten kosten. Dat geld blijkt (voorlopig?) niet beschikbaar te zijn.

Misschien krijgen we 10 jaar na Philippe Adams toch opnieuw een Belg aan de start van een Grand Prix? En met als teammaat Jos Vertappen? Dat zou niet slecht zijn voor de lage landen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter