Zoals we al eerder berichtten, was Jaguar gisteren van plan om de nieuwe R5 te testen op het testcircuit van Ford te Lommel, zes dagen voor de offici�le launch in Barcelona. Echter doordat de regen gisteren met bakken uit de lucht viel, werden de tests enigszins ingekort. Gelukkig kon de wagen toch even buiten komen om enkele rechte lijntesten af te werken. De bedoeling van deze tests was om alle systemen te checken. Mark Webber voerde de tests in de barre weersomstandigheden uit.

“We hebben juist enkele eerste ritjes gemaakt met de nieuwe wagen in Lommel en het ziet er goed uit,” zei testteammanager Tony Burrows gisteren na de eerste meters van de nieuwe Cat. “We zullen deze dag wel overleven en zien dat de wagen vlot draait en dat de rijders alle abnormaliteiten melden. Dan kunnen we met een gerust hart naar Barcelona trekken voor de launch.”

“We doen hier in Lommel veel rechte lijntesten, voornamelijk om te checken of alle systemen juist werken en om een idee te hebben van hoe de a�rodynamica van de wagen in werkelijkheid werkt. We hebben hier al eerder getest zodat we de meetresultaten direct kunnen vergelijken. Het is hier ook een goede plek om te komen, aangezien het een priv�-domein is en je rustig op en neer kunt rijden om te zien of alles functioneert.”

De offici�le presentatie van de nieuwe Jaguar R5 vindt nu zondag, 18 januari, plaats in Barcelona. Vlak hierna zal Jaguar de wagen uitgebreid testen op het circuit van Catalunya.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter