Vandaag stelde Renault haar nieuwe bolide voor, en Pat Symonds beweert dat hij nog nooit zo’n goed ontworpen wagen heeft gezien.

De R24 werd vandaag niet voor de eerste maal aan het publiek getoond. Hij werd al ingezet in verscheidene testsessies, met zeer goede resultaten. Dat stemde Renault – natuurlijk – gelukkig, maar het is maar best zo, want Renault plant slechts 36 testdagen volgend seizoen, telkens met 2 wagens, 12 dagen minder dan het toegestane maximum van 48 testdagen.

Het doel van Renault is om elke race op het podium te staan. In 2005 wil Renault, net als BAR trouwens, de wereldtitel veroveren.

Patrick Faure, directeur van Renault Sport:

” We moeten onze occasionele kans op een overwinning omzetten zodat we tot op het einde van het seizoen, elke race, kans maken op de overwinning.

We hebben de juiste rijders, de goede mensen in de fabriek en de middelen om dat te doen. Het mo�t mogelijk zijn om op zijn minst 1 team dat vorig seizoen boven ons eindigde te verslaan.  “

Zeer ambitieuze woorden van Patrick Faure. De eerste Grote Prijs zal meteen de eerste echte toetsing aan de praktijk worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter