Bij Renault lijkt men niet helemaal tevreden over Jolyon Palmer. De Brit kon dit seizoen nog geen enkel WK-punt scoren, terwijl teammaat Hülkenberg er toch al zes op de teller heeft staan. Het wordt tijd dat Palmer ook punten gaat scoren, vindt teambaas Cyril Abiteboul.

Vorig weekend was opnieuw rampzalig voor de GP2-kampioen van 2014. Een crash in de kwalificaties bleek een voorbode te zijn van de race. Meteen na de start werd Palmer door een onorthodoxe inhaalpoging van Romain Grosjean uitgeschakeld. Dat accident kon Jo gewoonweg niet vermijden, oordeelt Abiteboul. Dat kunnen we hem niet verwijten, maar we zijn wederom met veel frustratie naar huis vertrokken.

Ook in Australië haalde Palmer de finish niet. In China en Bahrein kwam hij dan weer niet verder dan de dertiende plaats. Teammaat Hülkenberg eindigde telkens voor hem. Het klassenverschil tussen beide piloten zint de teamleiding bij Renault niet. We moeten eerlijk zijn: Renault is een team dat in staat is om punten te scoren, en niet alleen Nico Hülkenberg. Jo moet dat ook kunnen, zegt Abiteboul, waardoor hij zijn rijder openlijk onder druk zet.

Onze capaciteiten en inspanningen worden gelijk verdeeld over beide piloten. Hij komt dus niets tekort om in de top tien te finishen. Ook vorig jaar moest Palmer het afleggen tegen zijn toenmalige ploeggenoot Kevin Magnussen. De Deen behaalde zeven WK-punten, terwijl Palmer slechts één schamel puntje wist te scoren in Maleisië.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!