Aan elk mooi plaatje zit een slechte kant. Zo ook voor het voorbije weekend van Renault. Fernando Alonso pakte dan wel de derde overwinning op rij voor zijn team, Giancarlo Fisichella viel uit met een kapotte motor. En het was de eerste keer dat Renault dit seizoen met een opgave te kampen had.

Dennis Chevrier, de verantwoordelijke voor de krachtbronnen van het Brits-Franse team, mocht de trofee voor Renault in handen gaan nemen op het podium. En dat vond hij een leuke ervaring: “Daarboven voelde ik me echt trots.” Over de uitvalbeurt van Fisichella, die ten slotte aan zijn afdeling ligt, verklaarde Chevrier: “We zijn niet overdreven bezorgd. Statistisch gezien gebeuren zo’n dingen nu eenmaal.”

Renaults teambaas Patrick Faure gaf nog een opmerking over de opeenvolgende successen van zijn renstal. Hij waarschuwde immers: “Het zal een gewoonte worden! Als we naar Imola gaan en als tweede eindigen, zal er een beetje teleurstelling zijn.”

Als men zo nuchter reageert op een ontplofte motor, zou de teleurstelling wel eens kunnen komen ook…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter