Tijdens een buitengewoon, gezamenlijk schepencollege tussen de colleges van Malmedy en Stavelot is beslist om een deurwaarder in te schakelen om achterstallig gemeentetaks terug te vorderen van Didier Defourny, de promotor van de Grote Prijs van Belgi�, in Spa-Francorchamps. Dat schreef De Standaard gisteren.

Defourny weigert totnogtoe de gemeentelijke taks op spektakels te betalen voor de Grote Prijs van 2004. Het zou gaan om 1,380 miljoen euro. De promotor weigert te betalen omdat hij vindt dat de taks onwettig is. Hij wil enkel een forfaitair bedrag betalen, maar geen percentage op elk verkocht ticket, zoals de taks momenteel is.

Spa FrancorchampsDe advocaat van Defourny kwam de zaak toelichten op het schepencollege van zowel Stavelot en Malmedy, maar een consensus over het probleem kon niet gevonden worden. Zowel de gemeenten, als Defourny blijven bij hun standpunten en argumenten.

Gisteren stelden de twee gemeenten dus een deurwaarder aan om de betaling van die 1,380 miljoen euro achterstallige belastingen te vorderen. Te noteren valt dat de gemeenten elk slechts 20% van deze som krijgen. De overige 60% gaat naar de ISF, de Intercommunale du Circuit Spa-Francorchamps. De deurwaarder zal deze week nog een bezoek brengen aan het bedrijf van de promotor, NV Didier Defourny Grand Prix.

“Meer dan waarschijnlijk zal Didier Defourny deze stap aanvechten en met een geding voor de rechtbank van eerste aanleg in Luik de terugvordering van de som vragen,” aldus Robert Denis, burgemeester van Malmedy, in De Standaard.

Hij voegde daaraan toe: “Wij zijn uiteraard voorstanders van de Grote Prijs, maar we hebben er geen enkel belang bij een wedstrijd te huisvesten die geen baten maar enkel de overlast en de ongemakken oplevert voor de regio en de gemeenten.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter