Renault lijkt wel de rol van Ferrari vorig seizoen overgenomen te hebben. Sinds de winterstop rijden beide heren constant mee voorin, vandaag stonden ze weer mooi op de eerste en de derde plaats. Alonso was vanochtend de snelste in de eerste kwalificatiesessie, Fisichella stond op nog geen twee tienden op een derde plaats, met tussen hen in de Toyota van Jarno Trulli, die tussen haakjes vorig seizoen bij Renault ontslagen werd. Na hun uitstekende prestaties in Melbourne twee weken geleden geloven beide heren er sterk in dat ze ook dit weekend weer de overwinning kunnen behalen.

Giancarlo Fisichella: “Ik ben blij om hier met Fernando te zitten. We zijn nog steeds competitief, we kunnen nog steeds om podiumplaatsen vechten en misschien zelfs opnieuw de race winnen. Het is leuk om hier terug te zijn. Ik ben derde snelste en ondanks enkele kleine foutjes door wat onderstuur is het helemaal niet slecht. Ik ben er blij mee. Maar morgen is er opnieuw een belangrijke kwalificatiesessie.”

Alonso is ervan overtuigd dat hij hier veel meer kansen op een zege maakt dan in Australi�, gezien hij toen in de eerste kwalificatie enorm veel tijd verloor door het weer. “Ik was op vrijdag en zaterdagochtend vrij competitief, net als hier. Dan in de kwalificatie kon ik de kwaliteiten van de Renault niet laten zien en was ik gelukkig om een goede race nadien te rijden. Ik heb meer vertrouwen in een goed resultaat dan in Australi�. Na vrijdag was ik bijna aan het huilen en nu kan ik volop lachen.

Nu is het een normale kwalificatie en kunnen we duidelijk laten zien dat Renault in de top drie plaats hoort. Gisteren hadden we enkele problemen maar de engineers hebben dat heel goed opgelost gedurende de nacht, waardoor we snel gingen vanochtend. Nu tijdens de kwalificatiesessie kan je geen enkele fout maken tijdens die ene ronde, maar je moet er voor gaan. En niet alleen vandaag, je moet een (kleine) voorprong hebben voor de sessie morgen en dat is vrij moeilijk. Maar uiteindelijk lukte het goed en de eerste en derde plaats is een uitstekend resultaat voor ons. Het ligt allemaal vrij dicht bijeen. Sinds gisteren zijn we allemaal dicht bijeen, misschien zijn we hier in Sepang nog nooit zo dicht bijeen ge�indigd.”

Daar voegt Fisichella nog aan toe: “We hebben het potentieel vandaag, misschien was de balans van de wagen niet optimaal maar we gaan er gewoon voor en we zijn bovendien nogal optimistisch. Maar het wordt belangrijjk om alles te geven en er volledig voor te gaan. Je moet je volledig concentreren morgen want anders maak je een grote kans om van de eerste drie rijen weg te vallen. Ik hoop dat het mij en Fernando lukt, om beide op de eerste startplaats terecht te komen, maar dat zullen we morgen zien.”

Renault heeft eengeduchte concurrent in Jarno Trulli en Kimi R�ikk�nen, respectievelijk op een voorlopige tweede en vierde plaats. Maar ook Montoya en Ralf Schumacher kunnen nog dichterbij sluipen. Ferrari staat ver achteruit met een 12de en 14de plaats.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter