GP3 coureur Jack Aitken mag binnenkort zijn eerste meters maken in een Formule 1 wagen. Renault geeft de Brits-Koreaanse coureur een kans in de Lotus E20 uit 2012. Aitken is onderdeel van het jeugdprogramma van Renault.

Aitken zal de test deze week afwerken op Jerez. Het zal de eerste keer zijn dat de jonge coureur, die tweede staat in het GP3 kampioenschap, plaats zal nemen in een Formule 1 wagen. Ik ben Renault Sport erg dankbaar voor deze kans. Het wordt mijn eerste run in een Formule 1 wagen. Het circuit ken ik al uit de Formule Renault. Ik kijk er erg naar uit om de wagen te leren kennen, en om wat lol te hebben met de auto. Aldus Aitken.

De Lotus E20 waar Aitken mee zal rijden is een ex-bolide van Kimi Räikkönen. De Fin won in 2012 de Grand Prix van Abu Dhabi met de wagen. Ook is het de wagen waarmee Robert Kubica onlangs nog testte.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!