Eerder schreef ik dat er geen toekomst bij Sauber zou zijn voor de Duitse Mercedes junior Pascal Wehrlein.

Voor Mercedes was Pascal nog niet goed genoeg om Nico Rosberg te vervangen, dus werd Pascal ‘geparkeerd’ bij Sauber.

Nadat de deal met Honda afketste en de samenwerking met Ferrari intensiever zal worden, leek het erop dat Wehrlein aan de kant zou staan. Immers zat Marcus Ericsson ‘veilig’ vanwege zijn relatie met eigenaar Longbow, die eerder zijn sponsor was.

Maar nu ziet de wereld er heel anders uit. Ericsson is niet zeker, terwijl Wehrlein nu wel zou kunnen aanblijven om te dingen als ‘benchmark’ voor Charles Lelerc. Sauber-teambaas Cederic Vasseur laat aan Auto Motor und Sport weten dat Pascal Wehrlein in beeld is voor 2018.

Natuurlijk maakt hij een kans. Ik heb daar ook met hem over gesproken. Onder moeilijke omstandigheden heeft hij al uitstekende races voor ons gereden. Als hij op dit niveau blijft, dan kunnen we moeilijk om hem heen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!