Charles Leclerc mag de komende vier Grand Prix de eerste vrije training rijden voor Sauber. Dit betekend dat de Monegask en leider in het Formule 2-kampioenschap in Maleisië, Amerika, Mexico, en Brazilië in actie komt.

Leclerc staat onder contract bij Ferrari en zal in de plek rijden van Marcus Ericsson. Vanaf de tweede vrije training neemt Ericsson het stuur weer over. Voor Leclerc is dit de ideale kans om kilometers te maken in de Formule 1 met het oog op een mogelijk debuut volgend seizoen. De kans is namelijk groot dat Leclerc ook volgend jaar voor Sauber rijdt.

Vorige week werd al bekend dat de positie van Marcus Ericsson bij Sauber onder druk staat. Leclerc wordt op dit moment gezien als een van de grootste talenten in de autosport.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter