Er is wederom een puzzelstukje op zijn plaats gevallen omtrent de startgrid van 2018. Force India heeft zondag in Singapore bekend gemaakt dat Sergio Perez aanblijft voor het komende seizoen.

Sergio Perez komt ook in 2018 in actie voor Force India. Het zal het vijfde seizoen worden voor Perez bij het team van Vijay Malya. Een tijdje was er onduidelijkheid over het rijdersduo voor 2018, aangezien Perez en zijn teamgenoot Esteban Ocon regelmatig elkaar in de wielen wisten te rijden dit seizoen. De teamleiding besloot daarom zelfs te dreigen met schorsing van één van haar coureurs bij een volgende aanvaring.

Ocon was al een zekerheid voor 2018, de Fransman had al een contract voor het komende seizoen met een optie voor het seizoen 2019. Nu heeft het team dus besloten om ook Perez aan te houden voor 2018. De Mexicaan neemt het nodige aan sponsorgeld mee vanuit zijn thuisland, en is mede daarom een logische keuze voor Force India.

Ook prestatiegewijs is Perez geen onlogische keuze, hij pakte namelijk sinds zijn debuut bij Force India vier keer een podiumplek. Dat maakt hem de meest succesvolle Force India rijder uit de geschiedenis van de renstal.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!