Lewis Hamilton kwalificeerde als vijfde voor de Grand Prix van Singapore. De tweevoudig wereldkampioen heeft het lastig in Singapore, hij kwam zes tienden tekort op titelrivaal Sebastian Vettel, maar is wel van mening alles uit de auto te hebben gehaald tijdens de kwalificatie.

Het was een hele sterke sessie voor mij. De kwalificatie gaat het hele jaar al erg goed, en deze kwalificatie was net zo goed als de sessies waarin ik pole pakte. Ik heb alles uit de auto gehaald, ik was elke ronde erg constant en maakte geen fouten die me veel tijd hebben gekost. Ik was erg blij met de ronden die ik heb gereden, maar toch staan we niet op een positie die we graag hadden gewild. Reageerde Hamilton op zijn matige kwalificatiepositie.

Mercedes komt op het bochtige Marina Bay circuit tekort op Ferrari en Red Bull. Hamilton’s teamgenoot Valtteri Bottas kwam niet verder dan de zesde positie. Het is een beeld dat we dit jaar al eerder hebben gezien op krappe en bochtige circuits. Ferrari was ook in Monaco en Hongarije te sterk voor Mercedes. De zilverpijlen zouden met name last hebben van de lange wielbasis waarmee de auto is uitgevoerd.

Hamilton weet dat inhalen in Singapore niet eenvoudig is, en hoopt dus op invloeden van buitenaf die hem naar een betere positie kunnen helpen. Je kunt hier bijna niet inhalen, en het is moeilijk om je voorganger te volgen op dit circuit. Maar de start is hier altijd erg spannend, en vaak komt de safety car nog op de baan. Ook hebben we nog de strategie die onze kant op kan vallen. Bleef Hamilton optimistisch voor de race.

Met name de safety car kan een goede kans zijn voor Hamilton. Het kwam in de negen jaren dat de Formule 1 op het circuit rijdt nooit voor dat de safety car niet ingezet is.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!