Twaalf Grands Prix zijn er tot nu toe verreden en in zes daarvan scoorde Red Bull de snelste ronde…

Afgezien van overwinningen in China, Monaco, Oostenrijk is er weinig reden tot vreugde voor het Brits-Oostenrijks team. Toch kon Ricciardo vier keer de snelste ronde rijden, tegen twee voor Verstappen.

De rest van de snelste ronde werd verdeeld tussen Mercedes (4) en Ferrari (2).

Een opmerkelijk gegeven, want Red Bull komt veel vermogen tekort op Ferrari en Mercedes. We weten dat de race pace van de Red Bulls doorgaans beter is dan hun kwalificatiesnelheid, wellicht dat ze daarom om de snelste rondes mee kunnen doen.

Toch is het onjuist om alleen naar Renault te wijzen als reden voor de achterstand op de top. Red Bull zou zonder hun eigen problemen om de titel strijden, zo zegt Renaults topman Cyril Abiteboul.

Volgens de Fransman is de motor op dit moment al krachtig genoeg om mee om de wereldtitel te vechten. Slechts twee van de problemen dit jaar kwamen door de motor., aldus Abiteboul tegenover het Duitse Auto, Motor und Sport.

Abiteboul zou hiermee willen duiden dat Red Bull het aan zichzelf te verwijten heeft, dat ze niet strijden om de titels.

Qua prestaties zou Renault 6 tot 13 pk achterliggen op Ferrari en Mercedes en een voorsprong van 27 tot 40 pk hebben op Honda.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.