Carlos Sainz Jr. was zondag de smaakmaker tijdens een drukbezochte Gamma Racing Day. De Renault coureur gaf een demo op het TT Circuit in Assen met een Lotus E20 uit 2012 als omlijsting van al het andere racegeweld dat over de gehele dag aan de fans voorgeschoteld werd.

Waar op zaterdag nog Jack Aitken verantwoordelijk was voor de demo’s van het Renault Sport F1 team, was het zondag Carlos Sainz Jr. die twee demosessies afwerkte op het Drentse circuit. De demo van Sainz Jr. ging gepaard met de nodige donuts, ouderwets V8 motorgeluid en rondvliegend rubber. Naast Sainz kwam ook Robert Doornbos in actie. Hij reed in een tweezitter Formule 1 wagen gasten rond, waaronder acteur Frank Lammers. Ook was er (bijna traditiegetrouw) een ereronde over het circuit van verschillende Dakar Rally deelnemers en konden kinderen die leven met een hartafwijking of een ernstige ziekte hun hart ophalen tijdens een ronde in een dikke sportwagen met Stichting Groot Hart.

De Gamma Racing Day bestaat echter niet alleen uit demonstraties. Er werden ook races afgewerkt in onder andere het FIM Sidecar World Championship, FIA European Superkart Championship, Supercar Challenge en de Ford Fiësta Sprint Cup. Wij van GPPits.net kijken elk jaar vooral weer uit naar de races in de BOSS-GP. In deze klasse wordt gereden met oud Formule 1 of ander single seater materiaal. Het startveld in deze klasse was echter kleiner dan andere jaren en Ingo Gerstl domineerde weer eens in zijn Toro Rosso STR1. Maar alleen al om het dikke V10 geluid is deze klasse toch de moeite waard.

Verder werden we aangenaam verrast door het TCR Europe kampioenschap. De Europese variant van het WTCR stond garant voor spectaculaire en spannende races en compenseerde ruim voor het gemis van de Formule Renault 2.0 NEC kampioenschap, dat dit jaar niet aan de start verscheen tijdens de Gamma Racing Day.

De Gamma Racing Day was ook dit jaar weer een evenement waarop racefans hun hart kunnen ophalen aan dikke wagens en spectaculaire races. Het is nog altijd een zeer toegankelijk evenement waarbij de fans dichtbij de sport en hun helden kunnen komen. Wij kijken alweer uit naar de editie van 2019!


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.