Vandaag is Gasly officieel aangesteld als teamgenoot van Max Verstappen, zo liet Pierre weten via zijn Twitterpagina.

Aan de Fransman de uitdaging om zijn kunnen te tonen tegenover de hoog aangeschreven Nederlander. Gasly vervangt Daniel Ricciardo, die tot ieders verrassing de overstap maakt naar het fabrieksteam van Renault.

Hiermee komt een -voorlopige- einde aan een zeer ingewikkelde verloop van zaken op de rijdersmarkt.

Het begon zogezegd bij de verrassende move van Ricciardo. Dat betekende dat Sainz niet langer kon blijven bij de Fransen, maar Red Bull leek geen trek te hebben in een hernieuwde strijd tussen de Spanjaard en de Nederlander.

Toen kwam het nieuws dat Alonso het na dit jaar voor gezien houdt.

Vervolgens zou Alonso een goed woordje hebben gedaan voor zijn landgenoot Carlos Sainz, zodat deze niet voor Red Bull maar voor McLaren zou kiezen. Hierdoor kwam de weg vrij voor Gasly naar Red Bull.

Dus dit bericht is ook weer geen grote verrassing voor wie alles zeer nauw volgde.

Wie het andere stoeltje bij McLaren krijgt naast Sainz, is echter nog zeer twijfelachtig.

Stoffel Vandoorne is niet zeker van zijn plek, na een matig seizoen. Landon Norris, die eerder zou hebben geweigerd om Brendon Hartley bij Toro Rosso te vervangen, wordt genoemd als opvolger.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!