Red Bull en Honda hebben afgelopen weekend met elkaar gesproken. Red Bull-adviseur Helmut Marko sprak in Bakoe met Masahi Yamamoto, chef motorsport van het Japanse automerk. Volgens Yamamoto was het een positief gesprek: Het is onze eerste formele ontmoeting maar ik denk dat we beide een positief gevoel aan het gesprek hebben over gehouden.

Volgens de FIA moeten de teams voor 15 mei hun motoren voor 2019 aanmelden. Red Bull teambaas Christian Horner wil zelf tot half juni wachten voordat Red Bull een beslissing neemt, met toestemming van andere teams kan dat. Horner wil waarschijnlijk wachten op de grote updates waar Honda en Red Bull in juni mee komen. Red Bull rijdt nu met Renault motoren, zusterteam Toro Rosso met Honda. Op deze manier heeft Horner perfect vergelijkingsmateriaal.

Yamamoto wil snel duidelijk maar moet ook met het bestuur van Honda in gesprek: De discussies zijn nu begonnen en zullen soepel moeten verlopen. Ik wil nu eerst met het bestuur van Honda in gesprek, voordat we weer in gesprek met Red Bull kunnen om de volgende stappen te bespreken.

Volgens het geruchtencircuit heeft Honda wel oren naar een samenwerking met Red Bull. Op die manier kan Honda haar Formule 1-avontuur alsnog succesvol maken, het avontuur met McLaren werd een grote mislukking. Volgens de geruchten is het wel zo dat Honda niet zoveel wil gaan bijdragen aan Red Bull dan dat het aan McLaren deed. In de jaren bij McLaren investeerde Honda jaarlijks meer dan 100 miljoen Euro in het team en was daarmee een van de grootste geldschieters in de Formule 1.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter