Red Bull lanceert een nieuwe aanval op Ferrari. Het team beschuldigt Ferrari er nu van spelletjes te spelen door hen enkel een oude motor aan te beiden voor volgend seizoen, goed wetende dat het team bijna geen kant meer op kan. Helmut Marko is wederom verantwoordelijk voor de tumult in een interview met het Duitse Auto Motor Und Sport.

Ze zijn spelletjes met ons aan het spelen, maar we zullen niet meespelen. Onze overweging om eruit te stappen wordt alleen maar meer en meer gevoed. Het is een slag in het gezicht om ons enkele maar 2015 specificatie motoren te geven wanneer op hetzelfde moment Sauber en Haas de nieuwe specificatie wel zullen krijgen.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de bedoeling is van het aanbod van Ferrari, maar volgens sommigen is het een vergelding voor de dreigementen van Red Bull. Anderen stellen dan weer dat Ferrari gewoon niet wil dat Red Bull een gevaar kan vormen voor Ferrari.

Red Bull heeft maar weinig vrienden meer over in de Formule 1. Toch heeft het team nog een joker in hand. Het kan via de Strategy Group proberen om de ontwikkeling van motoren in het seizoen 2016 e blokkeren. Indien het dat doet moet Ferrari en hun concurrent haar blok voor 28 februari homologeren. Uiteraard zou zo’n move al helemaal de heren in Maranello tegen hen in het zadel jagen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!