Fernando Alonso was vorig weekend niet echt te spreken over zijn Honda Power Unit. De Spaanse tweevoudige kampioen bestempelde de motoren van Honda als een GP2 motor. Later uitte hij ook zijn ongenoegen over de uitzending van FOM.

Sommige dingen van vandaag zijn niet duidelijk voor iedereen. Vandaag was ons derde beste resultaat van het seizoen. We blijven hard werken.Als we druk aan het vechten zijn in groep dan wordt het snel moeilijk. Soms sturen we dan zware transmissies naar de muur terwijl we alleen maar willen winnen. Soms worden die transmissies dan uitgezonden, maar eigenlijk zouden die privé moeten zijn.

Verder maakte de Spanjaard ook korte metten met enige speculatie over zijn toekomst.

Niemand zou enige twijfel moeten hebben dat ik nog drie jaar heb in mijn carrière die in ik bij dit team zal beëindigen. Hopelijk winnen we nog alles wat er te winnen valt. Dus nu heb ik enkele dagen vrij en dan zullen we in Rusland proberen het gat te dichten naar de top!

Alonso is niet de enigste coureur die ooit vroeg om bepaalde teamradio privé te houden. Button steld ooit hetzelfde in het seizoen 2013 toen hij clashte met zijn teamgenoot Sergio Peréz tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!