Max Verstappen heeft in Japan 2 WK-punten weten te scoren. In een foutloze race wist de 17-jarige Nederlander ook teamgenoot Carlos Sainz voor te blijven.

Ik heb van de race genoten. Helemaal omdat ik als zeventiende van start ging op een circuit waar inhalen niet eenvoudig is en als negende finishte. We hebben weer een mooie prestatie geleverd, vertelt Max aan Verstappen.nl. De inhaalmanoeuvre op Jenson Button, die gelijktijdig Felipe Nasr (links) en Max (rechts) aan zich voorbij zag komen, sprong eruit. Dat was super. Het deed me denken aan de inhaalactie met Michael Schumacher en Mika Hakkinen, die in 2000 op Spa-Francorchamps Ricardo Zonta tegelijk voorbij gingen. Dat betrof echter een achterblijver, nu ging het om een positie.

Over het inhalen van zijn teamgenoot, zegt Max: Ik reed op de zachtere banden, liep snel in en wilde vooruit blijven gaan. Als teamgenoten, beiden in de punten die we nodig hebben, hebben we het elkaar niet te moeilijk gemaakt. Maar ik heb hem op eigen kracht ingehaald, net als alle anderen.

Vooruitblikkend op de Russische Grand Prix, laat Max weten: Sochi zal moeilijker worden. Op Suzuka hadden we het op de rechte stukken al lastig en in Rusland zijn er nog meer. Maar vorig jaar presteerde Kvyat er wel erg goed. Hopelijk werkt onze auto er goed.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter