Het gaat niet de goede kant uit in de onderhandelen tussen Ferrari en Red Bull volgens Jonathan Noble van Motorsport.com. De drankjesgigant dreigde vorige week uit de F1 te stappen als het geen fabrieksteun ontvangt van Ferrari.

Het ziet er nu naar uit dat die dreigementen in dovemansoren zijn gevallen. Sterker zelfs Ferrari zou zelfs nog minder bieden dan eerst. Het bod van Ferrari zou niet verder reiken dan een aangepaste versie van de huidige motoren die Ferrari dit seizoen gebruikt. Sauber en Haas krijgen wel de nieuwe Power Unit van Ferrari volgend jaar.

Christian Horner: De huidige situatie is echt kritiek om op dit moment we nog geen motor hebben. We zijn al heel erg laat. Voor Toro Rosso is het zelfs nog kritieker dan bij ons. He was twee weken geleden al moeilijk en het wordt er niet beter op.

Het ziet er verder ook niet naar uit dat als Red Bull uit de F1 vertrekt dat de teams verkocht zullen worden, althans volgens Horner Als we in een positie zijn waarin we niet kunnen deelnemen dan zullen we naar andere activiteiten moeten kijken. Milton Keynes zit vol met getalenteerde mensen en we zullen moeten kijken waar we dat talent in dat geval plaatsen.

Wat die activiteiten dan zullen zijn is niet duidelijk.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!